منتدى نور الحياة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا

منتدى نور الحياة

اخبار . رياضة . فن .فيديو. طب. برامج. موضة. طفل. حوادث. بحث. فيس .بوك . تويتر. يوتيوب. جوجل . ادنس. ربح .نت .افلام . ترانيم . مسرحيات. عظات
 
البوابةاليوميةالرئيسيةمكتبة الصورس .و .جالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 أكلات صيامى بالصور

اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
merola3
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 1470
نقاط : 5675
السٌّمعَة : 26
تاريخ التسجيل : 10/06/2012
الدولة : أسوان

مُساهمةموضوع: أكلات صيامى بالصور    الإثنين يونيو 25, 2012 11:24 pm







سلطة القرنبيط


المقادير

ثمرة قرنبيط صغيرة
حزمة بقدونس
فصوص توم
جزرة صفراء كبيرة
ثمرة فلفل رومى
قليل من الملح
1 ملعقه صغيرة كمون ناعم
1/4 معلقه صغيرة شطة
1 ليمونه
2 معلقة طحينه

الطريقة

تنظف القرنبيطه و تقشر العيدان و تسلق فى ماء مغلى بالملح و الكمون
يصفى القرنبيط من الماء جيدا ثم يهرس
يضاف أليه الملح و الكمون و الشطه و الثوم المدقوق و البقدونس المفرى ( او مقطع قطع صغيره )
اضافة عصير الليمون و بشر الجزرة و بشر الفلفل الرومى
يتم عمل الطحينه و أضافتها للخليط السابق و تقليب الخليط
يغرف فى طبق و يقدم باردا

***************

كفتة البطاطس




المكونات

بطاطس مسلوقة ومقشرة "كيلو تقريبا"
بقسماط
دقيق
ملح وفلفل ابيض

مكونات الحشو

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة  

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والفلفل والدقيق، ويخلط .
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب .
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب .
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت .
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .

**********


صلصة الريحان



المقادير  

-حوالي 2 كبايه اوراق ريحان ( تباع فى السوبر ماركت )
-تلت ( 3/1 ) كبايه عين جمل مكسر أو صنوبر او سودانى
( رأيي الشخصى الصنوبر بتطلع احلي من عين الجمل )
-3 أو اربع فصوص توم
-نصف كبايه زيت زيتون
- لو فطارى نصف كباية جبنه رومى مبشوره

الطريقة

حطى ورق الريحان فى الخلاط شويه شويه ( يعنى مش كل المقدار مره واحده ) .. و اضربيهم لغاية ما يبانلهم صاحب
( هنا لو فطارى تحطى الجبنه و تضربي تانى )
حطى التوم و المكسرات و استمري فى الضرب
من غير ما تطفى الخلاط ابتدى حطى الزيت ببطء
شوية ملح لو تحبي
اضربي كله الى ان يصبح مثل الكريمة

خطير مع مكرونه مسلوقه
[b]
[/b]

أو يتدهن بيه عيش و يتسخن تحت griller و بعدين تحطى فوقيه طماطم متقطعه صغير و بصل احمر و يرجع تحت الgriller تانى بسرعه يادوب الطماطم تسخن شويه بس .

ممكن يتشال في برطمان فى التلاجه بشرط يتغطى سطحه بشوية زيت و يتقفل كويس .
ممكن كمان يتجمد فالفريز فى البتاعه البلاستك بتاعة مكعبات التلج دى . بس لو عاملينه فطارى و عايزين تجمدوه ما تحطوش الجبنه فيه . لما تطلعيه و تيجى تستعمليه ابقي حطيله الجبنه بعد ما يسيح .



************
 
لازانيا بالخضار



دى بقي انا شخصيا احبها اكتر من النوع اللي باللحمه حتى و احنا فاطرين . بس معلش مفيش معايير بالظبط يعنى لانى باطبخها بالبركه .

المقادير
شرايح لازانيا
برطمان الريحان اللي عملناه من شوية
زيتون مفروم . بس مش ضرورى للوصفه و ممكن تحطوا زتون صاحى لو تحبوا .
صوص مكرونه عادى . كتروا منه و ماتعملهوش تخين اوى .. خليه خفيف شويه .
طماطم متقطعه شرايح


الخضار  

ممكن تستعملوا اى خضار تحبوه : بسله، جزر، بروكلى متقطع صغير، فلفل اخضر ( متقطع حلقات ) ، كوسه متقطعه شرايح، بطاطا ( متقطعه شرايح رفيعه ) ، قرع ( يتقطع شرايح رفيعه ) ، ماشروم ( متشوح خفيف فى زيت و توم ) ، باذنجان ( اما مقلي او مدهون بزيت و يتسوى فالفرن شويه قبل ما يتحط فاللازانيا ) ، سبانخ ( تتسقط فىمية بتغلى دقيقه و تتشال .. تتصفى و ممكن تتفرم او تتحط بورقها صاحى )


 
الطريقه  
[b]
[/b]

+ شوية من الصلصه تتحط فى قعر الصينيه و فوقيها شريحة لازانيا
+ تتدهن شريحة اللازانيا بشوية صلصة ريحان
+ حطى نوع من انواع الخضار اللي هتستعمليها و رشي شوية فلفل اسود
+ شريحه تانى لازانيا و تتدهن بالزيتون المفروم لو هتستعمليه .. اوتتدهن ريحان تانى .
+ نوع خضار آخر و هكذا لغاية ما آخر طبقه تكون شريحة لازانيا .
+ لو هتستعملى القرع او بطاطا حطى مع الطبقه دى شوية صلصه .
+ الطبقه الأخيره حطى عليها حلة الصوص كلها . فوق الصلصه وزعى شرايح الطماطم و رشي عليهم فلفل اسود .
+ لو تحبى ممكن تحطى ورقة ريحان فوق كل طماطمايه . بس لازم تحطى زيت زيتون فوق البازيل .
تتخبز فى الفرن على حوالى 200 درجه لمدة نص ساعه تقريبا .



**********

فطاير مقلية محشية سمك




المقادير  

العجين  


كوب دقيق
2/1 كوب نشا
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة زيت
4/3 كوب ماء

الحشو  
ملعقة كبيرة زيت
بصل مفروم
ملح و فلفل
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة
ملعقة صغيرة شطة حسب الرغبة  
ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة كبيرة ريحان مفروم
سمك فيليه
زيت للقلي

الطريقة  

- يُخلط الدقيق مع النشا ، الملح و يُقلب جيدا  
- يُضاف الزيت للخليط مع العجن  
- يُضاف الماء تدريجياً للعجين مع الاستمرار في العجن حتي يُصبح عجين متجانس .
- يُترك العجين ليرتاح ثم يُفرد علي سطح أملس مرشوش بالدقيق  
- يُسخن زيت في مقلاة علي النار ثم يُضاف البصل و يُتبل بالملح و الفلفل و الكمون ، الكزبرة  
- يُقطع السمك إلي شرائح بالطول ثم يُضاف للخليط مع إضافة البقدونس ، الريحان و يُقلب  
- يُرفع ثم يُترك ليبرد ثم يُستخدم في الحشو  
- يُقطع العجين علي هيئة دوائر أو حسب الرغبة ، يُدهن بالبيض ثم يُوضع الحشو و تُلف  
- تُقلي الفطائر في الزيت الغزير الساخن حتي تُصبح ذهبية اللون  
- تُرفع علي ورق نشاف لامتصاص الزيت الزائد ثم تُقدم ساخنة  

وبألف هنا وشفا
بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مارو بنت المعمودية
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar


عدد المساهمات : 4616
نقاط : 9876
السٌّمعَة : 104
تاريخ التسجيل : 02/08/2012
العمر : 27
الدولة : مصر

مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور    الجمعة أكتوبر 12, 2012 6:00 pm

شكرا على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mariowasfy
عضو برونزى
عضو برونزى


عدد المساهمات : 237
نقاط : 2016
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 24/08/2013
العمر : 21

مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور    الأحد أغسطس 25, 2013 11:13 pm

شكرا جدا جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مارينا قمر المنتدى
مديرة الموقع
مديرة الموقع
avatar




عدد المساهمات : 15113
نقاط : 27186
السٌّمعَة : 144
تاريخ التسجيل : 27/06/2012
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور    الثلاثاء أكتوبر 08, 2013 9:03 am

رائع جدا يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سامية بنت الفادى
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 2960
نقاط : 6425
السٌّمعَة : 29
تاريخ التسجيل : 02/12/2012

مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور    السبت ديسمبر 07, 2013 1:37 pm

ربنا يباركك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أكلات صيامى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى نور الحياة  :: عالم الأسرة والمجتمع - Family and community world :: الأطباق الرئيسية والحلويات-
انتقل الى: